Her anvendes kamstykke, der kan spækkes med persille. Efter behag stikkes et lille fed hvidløg ind i kødet under stegning, men det er næsten synd med tilbehør som agurkesalat og rabarberkompot.
Det er Kirsten Hüttemeier, der først i 50erne, lancerede den dejlige påskemiddag.
Hvis det er et mindre stykke kød steges i gryden, medens et større stykke tilberedes i ovnen.
Nyrestegen, køllen eller boven anvendes.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
Veldækket påskebord fra 50erne
LAMMESTEG MED AGURKESALAT OG KOMPOT
1 1/2 - 2 kg lammekød
salt
suppe eller vand tilsat kødekstrakt
sauce
fløde
smør
meljævning
Ovnen tændes på 250 grader og kødet lægges på grillristen med fedt og nyresiden opad.
Sæt bradepanden med risten ind i den meget varme ovn og brun stegen for fuld varme.
Når stegen er brun, drysses den med salt og overhældes med spilkogende suppe eller vand med kødekstrakt. Lad kødet stege videre og dryp det ofte.
Den samlede stegetid er i alt 1 - 1/2 time.
Hæld skyen fra, læg atter stegen på risten og brun et øjeblik for tør varme.
Si skyen, fløde, smør, kulør, salt og peber tilsættes og saucen koges igennem, jævnes og smages til.
Servér lammestegen med agurkesalat, rabarberkompot, grøn salat, nye kartofler og evt. andre grønsager.
VELBEKOMME OG GOD PÅSKE
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.