Skidne æg hører påsken til. Kirsten Hüttemeier foretrak at servere skidne æg med puffed rice, varme ris, der lige skal ristes et øjeblik på en tør pande.
Med skam at melde, - jeg er faktisk ikke klar over, om disse ris er i handelen i vore dage. Denne opskrift lancerede fru Hüttemeier i 1952 og det er jo immervæk 63 år siden.
Ellers går det jo sagtens an, at servere skidne æg med lidt godt brød til.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
SKIDNE ÆG
4 æg
senneps- eller karrysauce
1/2 liter fløde
2 spsk. mel
2 æg
1 spsk. smør eller margarine
salt
sennep eller karry
Fløden bringes i kog, melet rystes til en jævning med lidt koldt vand og fløden jævnes. Når saucen lige er gået af kog, tilsættes de to sammenpiskede æg og saucen varmes igennem uden at koge. Den smages til med tør sennep, der er rørt ud i lidt sukker og eddike eller karry. Smørret eller margarinen tilsættes til sidst.
Saucen hældes op i en dyb skål eller i et fad og heri lægges 4 hele, pillede æg, der er kogt halvbløde 6 minutter.
Server de skidne æg med puffed rice eller godt brød til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.