Fyldte makreller, dejlige sommermakreller, fyldt med spinat, tilsat hvidløg og skalotteløg. Makrellerne serveres med små faste pillekartofler, gerne nye kartofler. Det bliver ikke noget problem, idet begge dele følger hinanden i sæson.
Denne dejlige fiskeret blev lanceret i 80erne, hvor Vivi Berendtsen præsenterede den.
FYLDTE MAKRELLER
4 makreller á 200 g
75 g smør
ca. 1 dl hvedemel
salt
friskkværnet peber
fyld
250 g blancheret spinat i hele blade
1 fed knust hvidløg
1 dl hakket skalotteløg
salt
friskkværnet peber
citronskiver
Køb makrellerne udbenet hos fiskemanden og rens dem. Dup dem tørre med køkkenrulle. Drys dem med salt og peber og lad dem stå og trække med krydderierne i ca. 10 minutter. Vendes så i mel på både yder- og indersiden.
Lad smørret bruse af på panden og steg så makrellerne brune på begge sider. Først skindsiden, for at skindet ikke skal sprække, derefter indersiden, 3-4 minutter. Læg dem på et meget varmt fad.
Kom hakket løg og knust hvidløg i stegesmørret. Svits det nogle minutter og tilsæt så spinaten, som skal være trykket helt fri for væde. Svits spinaten med i ca. 5 minutter, hvorefter fyldet smages til med salt og peber.
Læg spinatfyldet i makrellerne og garnér med citronskiver.
Servér de fyldte makreller med små, faste, gerne nye kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.