lørdag

FYNSK KÆRNEMÆLKSOST MED KOMMEN

Fynsk kærnemælksost med kommen, kan vi godt kalde en gammel dansk egnsret. Den er til snart alle tider serveret på Fyn på et stykke brød, - ofte i selskab med ristede, røgede flæsketerninger.

Det er egentlig ganske nemt at lave sin egen ost og ingredienserne er få.

Køb den "gode" kærnemælk, den økologiske. Det er restproduktet fra smør fremstillingen. Billig kærnemælk er ikke rigtig gammeldags kærnemælk.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


FYNSK KÆRNEMÆLKSOST MED KOMMEN

1 liter kærnemælk
kommen
salt
1-2 spsk. piskefløde

Mælken kommes i en emaljeret gryde og varmes forsigtigt. Der må ikke røres i den, mælken vil da skille ad. Hæld den over i en sigte, hvori er lagt en skoldet serviet. Nu løber vallen fra, denne kasseres, men ostestoffet, der bliver tilbage i sigten, røres op med salt, kommen og lidt piskefløde.

Servér osten på et stykke brød, gerne ledsaget af sprødstegte flæsketerninger.

VELBEKOMME

Noget om  Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.