søndag

STUVET MAJS

Stuvet majs er gammeldags tilbehør til fjerkræ eller kødretter. Opskriften her, der er fra først i 50erne foreskriver majskolber, men kogt majs på dåse, der er dryppet godt af, kan nu også sagtens bruges.

Stuvningen er med fløde, meget lækker og så er det en jævnet stuvning

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


STUVET MAJS

5 - 6 majskolber
vand
salt
sukker

til stuvning

50 g smør eller margarine
4 spsk. mel
4 dl fløde
salt
peber

Majskolberne kommes i kogende vand, tilsat salt og sukker og koger mør under låg i 15 minutter. Når kolberne er lidt afkølede, stilles de på højkant og med en skarp kniv skæres kornene ud.

Kom fløden i en gryde, ryst melet sammen med lidt vand og hæld jævningen på. Tilsæt smør, salt og peber, lad stuvningen koge godt igennem og bland de kogte majs i.

Servér stuvet majs til fjerkræ eller kødretter.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.