Stuvet majs er gammeldags tilbehør til fjerkræ eller kødretter. Opskriften her, der er fra først i 50erne foreskriver majskolber, men kogt majs på dåse, der er dryppet godt af, kan nu også sagtens bruges.
Stuvningen er med fløde, meget lækker og så er det en jævnet stuvning
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
STUVET MAJS
5 - 6 majskolber
vand
salt
sukker
til stuvning
50 g smør eller margarine
4 spsk. mel
4 dl fløde
salt
peber
Majskolberne kommes i kogende vand, tilsat salt og sukker og koger mør under låg i 15 minutter. Når kolberne er lidt afkølede, stilles de på højkant og med en skarp kniv skæres kornene ud.
Kom fløden i en gryde, ryst melet sammen med lidt vand og hæld jævningen på. Tilsæt smør, salt og peber, lad stuvningen koge godt igennem og bland de kogte majs i.
Servér stuvet majs til fjerkræ eller kødretter.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.