Denne dejlige opskrift på fadkoteletter fra først i 50erne, indeholdende svampe, tomater, hvidløg og ost, serveres direkte fra fadet med kartofler eller pommes frites.
Pommes frites var helt vanligt tilbehør til ovnretter i 50erne. De fleste af i dag vil jo nok hellere servere en kogt kartoffel for familien, end den noget mere usunde pommes frites.
Opskriften kan tilskrives Kirsten Hüttemeier, der lancerede retten i 1952.
KOTELETTER, BAGTE I FAD
6 svinekoteletter uden ben
fedtstof til stegning
salt
paprika
250 g kantareller eller champignons
2 spsk. smør
2 dl fløde
6 små, flåede tomater eller 3 spsk. tomatpuré
1 fed hvidlød
revet ost
Koteletterne skæres fra benene og kødet brunes og steges næsten igennem. Benene koges af med ganske lidt vand til sparesuppe, der bruges senere. Når koteletterne er brunet, lægges de over i et ildfast fad.
Svampene renses, dampes møre i smør og fløde, salt og peber sammen med det lille fed hvidløg i 10 minutter, hvorefter svampene hældes over kødet sammen med sparesuppen. Revet ost, salt, paprika samt hele små, flåede tomater anbringes over kødet.
Hvis der anvendes puré, blandes denne først i sparesuppen, før den hældes over kødet.
Sæt fadet i en varm ovn på grill-risten i 15 minutter.
Sæt fadet på bordet og servér retten med kogte kartofler eller pommes frites.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.