Ostegratineret nudelret med bacon, løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri, hakket kød og tomat, gør sig færdig i ovnen med revet ost på toppen, når først ingredienserne har mødt hinanden i et ovnfast fad.
En utrolig velsmagende ovnret fra først i 80erne, som familien garanteret vil tage til sig, som en af hverdags favoritterne.
Såvel oksekød som svinekød kan anvendes.
Opskrift : Mona Giersing 1982
OSTEGRATINERET NUDELRET
2 spsk. olivenolie
4 skiver bacon
1 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 stilk bladselleri
500 g hakket kød
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse flåede tomater
1 tsk. tørret basilikum
salt
peber
500 g nudler
125 g Cheddar eller Danbo ost
Varm olien i en dyb stegepande. Klip baconskiverne i småstykker og kom dem i sammen med det hakkede kød og det pressede hvidløg. Lad det brune.
Skær gulerødder og selleri i terninger, kom dem på panden og lad det brune med i 3 minutter. Rør kødet i og lad det brune. Tilsæt derefter tomatsuppen og de hakkede tomater (uden væde). Smag til med basilikum, salt og peber. Lad det hele snurre 15 minutter.
I mellemtiden koges nudlerne i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem dryppe godt af.
Bland nudler og kød og kom det hele i et ovnfast fad. Drys revet ost over.
Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 30 minutter.
Servér retten direkte fra fadet.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.