Pandekager med aspargeshoveder, er i aspargessæsonen et fuldstændigt must, men her i opskriften er anvendt asparges på dåse, hvilket gør retten fremkommelig året rundt. Denne skønne pandekageret er fra firserne og kan sagtens den dag i dag stå sin prøve.
Der kan anvendes hvide asparges, såvel som grønne.
Straks pandekagerne er fyldt, hældes den dejlige sauce over og der drysses med reven ost. Sættes i ovnen i et ovnfast fad, hvor de står til osten er smeltet.
Serveres straks, de kommer ud af ovnen.
Der bliver 12 stk. af portionen.
Opskrift : Vivi Berendt 1985
PANDEKAGER MED ASPARGESHOVEDER
dej
125 g mel
2 æggeblommer
1 æg
1 1/2 dl mælk
1 dl fløde
ca. 4 spsk. smør
salt
500 g hvide eller grønne aspargeshoveder
250 g tomater
2 skalotteløg
1 spsk. smør
smeltet smør til stegning
4 spsk. creme fraiche 38 %
50 g reven emmentalerost
syltede grønne peberkorn
Til pandekagerne kommes saltet i melet, de våde ingredienser tilsættes og til sidst røres melet i.
Aspargeshovederne varmes for svag varme op i aspargesvandet fra dåsen. Skyl tomaterne, flå dem udkern dem og skær dem i små stykker. Pil løgene, hak dem meget fint og steg dem gyldne i smørret. Kom tomaterne ved og lad dem snurre møre for svag varme.
Dryp aspargeshovederne godt af og fyld de små pandekager med dem.
Rør creme fraichen i tomatblandingen og smag til med salt.
Læg pandekagerne i et ovnfast fad, fordel tomatsaucen over, drys med osten og sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 5-7 minutter, til osten er smeltet.
Servér retten straks, den kommer ud af ovnen, drysset med grønne peberkorn.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.