Stikkelsbærmousse af sommerens modne stikkelsbær, serveret i skål eller små portionsglas, er en fantastisk sommerdessert fra mormors tid, når det søde punktum skal sættes.
Om der anvendes gule eller røde stikkelsbær, gør ingen rigtig forskel, ud over farven.
Desserten kan sagtens tilberedes dagen før og stå koldt til næste dag. Det bliver den absolut ikke ringere af.
Opskrift : Girly Skodshøj
STIKKELSBÆRMOUSSE
6 æggehvider
1/4 liter stikkelsbærmos
3 blade husblas
1 dl piskefløde
sukker
vanilje
Stikkelsbærrene koges til mos, der måles og tilsættes husblasen, der er udblødt i koldt vand og opvredet hårdt. Det smeltes over ilden, hældes i en skål til afkøling. Når den er aldeles kold, blandes de stift piske hvider og flødeskum i. Hvider og fløde piskes hver for sig i hver sin skål.
Kom desserten i en pæn glasskål eller i portionsglas.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.