Banangelé med flødeskum er en fin gammeldags dessert, der vil gøre lykke i familiens skød.
Det gode ved banangeléen er, at den fint kan tilberedes dagen før og stå koldt i køleskabet natten over.
Ved servering tages desserterne ud af kopperne, sættes på et pænt fad og pyntes med røde cocktailbær.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
BANANGELÉ MED FLØDESKUM
4 bananer
lage
5 dl vand
250 g sukker
3 spsk. sherry eller likør
2 dl appelsinsaft
8 blade husblas
pynt
røde cocktailbær
Find 6 passende kopper eller skåle frem, hvori de små portionsgeléer kan laves.
Kopperne skylles, lagen er parat, vand og appelsinsaft lunes, sukker og vin kommes i og desuden husblas, der har stået 5 minutter i blød i koldt vand og er knuget op deraf. Husblas smaeltes i den lune lage.
Der hældes lidt gelé i hver kop, og når geléen er stivnet lidt, lægges et helt eller halvt cocktailbær i, herover bananerne, der er flået og skåret i skiver. Resten af geléen hældes over og kopperne stilles koldt. Kan med fordel laves forinden, f.eks dagen før.
Før servering løsnes geléerne med en spids kniv. Sørg for at luften kan komme ind bag gelén og trykke geléen ud.
Anret de små geléer på et fad, pynt med et rødt cocktailbær og servér desserten med iskold flødeskum eller råcreme til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.