Denne dejlige pie, inspireret af Italien, lancerede Kirsten Hüttemeier først i 60erne. Den består af makaroni, pølser og tomatsauce.
Pien serveres med grøn salat til.
Hüttemeier var meget lydhør overfor udenlandske madopskrifter, som hun ivrigt fulgte med i.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
ITALIENSK PIE
piedej
225 g mel
150 g smør
2 spsk. koldt vand
150 g nudler
vand
salt
4 bayerske pølser
2 æg
tomatsovs
6 tomater
2 hakkede løg
1 fed hvidløg
3 spsk. olie
2 tsk. basilikum
salt
peber
Til dejen hakkes fedtstoffet i melet og dejen æltes sammen med det kolde vand.
Læg dejen koldt, gerne i flere dage i køleskabet.
Derpå rulles dejen ud og et smurt ildfast fad beklædes hermed. Prik dejen godt.
Bages i ovnen ved 275 i 10 minutter.
Tomaterne hakkes groft, blandes med løg, olie og krydderier. Koger til det er tykt i ca. 10 minutter. Så blandes de kogte, velafdryppede nudler samt kogte pølser, skåret i skiver, ned i sovsen. Den afsvales og smages til, gerne med basilikum og evt. lidt salvie.
Hældes i pieformen og til sidst hældes de to sammenpiskede æg over.
Bager i ovnen ved jævn varme (225 grader) i 15 minutter, til sovsen er stivnet lidt sammen med æggene.
Servér den dejlige pie sammen med grøn salat til.
Noget om Mad
VI BAGERGAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.