Fisk i det grønne er en dejlig ovnret fra 50erne. Opskriften blev først i 50erne lanceret af Ellen Mathiesen i samråd med Edith Rode.
Der kan bruges rødspættefileter eller anden fladfisk til retten.
Serveres med et lunt stykke flute eller små kartofler til.
Opskrift : Ellen Mathiesen 1952
FISK I DET GRØNNE
1/2 kg spinat
løg
1/2 kg fiskefilet
fløde
mel
margarine
4 æg
salt
peber
paprika
champignons
revet, mild ost
Den velrensede spinat dampes og kommes på et dørslag, så al saften løber af. Lægges derefter i bunden af et gratinfad. Løg hakkes og gyldnes i margarine.
Hver fiskefilet rulles sammen om en lille bunke gyldnede løg og anbringes på spinaten.
Af spinatsaft, fløde, mel og margarine laves en tyk opbagning. Heri kommes æggene, ét ad gangen, salt, peber og paprika efter smag og smørkogte champignons. Massen hældes over og til sidst drysses det hele med mild, revet ost.
Bages i ovnen ca. 1 time.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.