fredag

RUGBRØDSFROMAGE MED JORDBÆR

Vi kan slet ikke få nok af de dejlige jordbær, der er i sæson just nu, så det gælder om at få dem præsenteret i så Rigt mål som muligt.

Denne gammeldags rygbrødsfromage med jordbær fra først i 50erne, er aldeles dejlig. Serveret med flødeskum, en herlig dessert, der nu går året rundt, idet vi har anvendt syltede jordbær.

Opskrift : Karen Overgaard-Petersen, examineret husholdningslærerinde 1952



RUGBRØDSFROMAGE MED JORDBÆR

90 g revet, tørt rugbrød
40 g mandler
1 1/2 spsk. madeira
300 g flødeskum
3 spsk. sukker
3-4 blade husblas, opløst i 1/2 dl vand
syltede jordbær

Brødet ristes i de 2 spsk. sukker på panden, til det er tørt og sprødt. Lad det stå, til det er koldt og bank så med en kødhammer, hvis det har klumpet sig.

Mandlerne smuttes, hakkes fint og blandes sammen med det ristede rugbrød og resten af sukkeret og flødeskummet.
Husblasen smeltes og blandes med yderste forsigtighed i. Fromagen deles i to halvdele, en skål eller form vædes med vand og strøs med sukker, den ene del kommes i, når den er halvstiv, derefter et lag syltede bær og øverst resten af rugbrødsmassen.

Lad desserten stå på is et par timer, vend den og servér med flødeskum.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.