lørdag

STIKKELSBÆRMARMELADE, RØD

Godt fyld af sommerens dejlige bær på lager til den mørke vinter. Det er nu, vi skal fylde sommerens høst på flasker og i krukker. - Her laver vi stikkelsbærmarmelade af røde stikkelsbær.

Marmeladen er, ud over at smage godt som fyld, yderst velegnet til lagkager, roulader og lignende.

Opskrift : Kaja Pedersen, Examineret husholdningslærerinde 1952


STIKKELSBÆRMARMELADE, RØD

1 kg røde stikkelsbær
1 kg krystalmelis

De vaskede stikkelsbær klippes, hakkes igennem kødmaskinen og kvaset bringes i kog, før sukkeret tilsættes. Koges og skummes godt.

Marmeladen stivner ved henstand og den er ud over på et stykke ristet brød, velegnet til lagkager, roulade og andre kagetyper.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.