En gammeldags amagermad forbinder mange, der var børn i 50erne og 60erne, med en skive smurt franskbrød og en skive smurt rugbrød, lagt sammen med farin.
Higen og søgen, i en knap 45 årig kogebog, har lært mig, at amagermad skam også er andet.
Her står at læse, at amagermad er en skive rugbrød og en skive franskbrød, begge smurt med smør og lagt sammen. Brødet skæres over og spises med ostestænger med aluminiumsfolie om i den ene ende.
Opkrift : Marianne Stürup 1971
AMAGERMAD
500 g emmentalerost
6 skiver franskbrød
3 skiver rugbrød
smør
Osten skæres i stænger, aluminiumsfolie svøbes om den ene ende, det er til at holde på.
Franskbrød smøres, 1/2 skive rugbrød lægges ovenpå og amagermaden skæres over.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.