Sætter man pris på omeletter og gerne omeletter og frugtmos i forening, er her en let og dejlig omeletdessert med frugtmos og brombærsyltetøj. Hele herligheden drysset over med flormelis.
Den bagte omelet spises lunken, så er den bedst.
Opskrift : Karen Overgaard-Petersen 1952
SØNDAGS-FRUGTOMELET
200 g kogte svesker, æbler eller anden frugt
1 lille glas brombærsyltetøj
reven skal og saft af 1 citron
1 1/2 spsk. sukker
creme
3 æg ( hviderne piskes )
15 g kartoffelmel
2 1/2 dl mælk
1/2 stang vanilje
30g sukker
Tørrede frugter stilles altid i blød mindst 1 døgn før de koges. Frugten bliver da dobbelt så stor. den koges mør med lidt af sukkeret i vandet, jævnes, blandes med saft og skal af citronen og hældes op i et fladt gratinfad.
Til cremen piskes sukker, æggeblommer og kartoffelmel, medens mælk og vanilje får et opkog. Mælken hældes under piskning i æggemassen, tilbage i gryden og varmes under omrøring til den omtrent når kogepunktet og er godt jævn.
Gryden tages af ilden og medens den endnu er kogende, vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Massen hældes over frugtmosen og omeletten stilles i ovnen.
Bager til den er smuk brun og serveres lunken, overdrysset med sigtet flormelis.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.