onsdag

OPRØRT RYGEOST MED RISTET RUGBRØD

Et rigtig sommerligt stykke mad fra først i 70'erne, er dette oprørt rygeost med ristet rugbrød. Det består af en skøn hjemmerørt mayonnaise, smagt til med sennep. Mayonnaisen røres med finthakket purløg og finthakket radise.
Hertil serveres ristede rugbrødsskiver.

Den fynske rygeost er populær, også udenfor Fyn og anvendeligheden er da også stor. Sommerligt og frisk, - rygeosten fortjener virkelig opmærksomhed.

For de, der ikke sædvanligvis spiser rygeost, - rygeost fås i to varianter. Den ene lavet på sødmælk og den anden på skummetmælk. Det giver to forskellige fedtprocenter, men også to forskellige smage.

Erfaring fra dagligvarebutikkerne på Fyn viser, at den mest fedtholdige oftest er først udsolgt, hvilket kan tyde på, at smagen er vigtigere end hensynet til den slanke linje. Jeg må da også blankt erkende, at den magre rygeost her i huset, ikke har megen gang på jord.

Opskrift : Marianne Stürup 1971


OPRØRT RYGEOST MED RISTET BRØD

1/4 rygeost
1 æg
2 dl olie
1/2 tsk. fransk, lys, sennep
salt
peber
1 bundt hakket purløg
2 bundter hakkede radiser
ristede rugbrødssnitter

En mayonnaise laves af æggeblommen, der røres med sennep og derefter med lidt olie ad gangen. Smag mayonnaisen til med salt og peber.
Rygeosten røres i sammen med finthakket purløg og finthakkede radiser.

Skær rugbrødsskiver i snitter og rist dem.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.