Hertil serveres ristede rugbrødsskiver.
Den fynske rygeost er populær, også udenfor Fyn og anvendeligheden er da også stor. Sommerligt og frisk, - rygeosten fortjener virkelig opmærksomhed.
For de, der ikke sædvanligvis spiser rygeost, - rygeost fås i to varianter. Den ene lavet på sødmælk og den anden på skummetmælk. Det giver to forskellige fedtprocenter, men også to forskellige smage.
Erfaring fra dagligvarebutikkerne på Fyn viser, at den mest fedtholdige oftest er først udsolgt, hvilket kan tyde på, at smagen er vigtigere end hensynet til den slanke linje. Jeg må da også blankt erkende, at den magre rygeost her i huset, ikke har megen gang på jord.
Opskrift : Marianne Stürup 1971
OPRØRT RYGEOST MED RISTET BRØD
1/4 rygeost
1 æg
2 dl olie
1/2 tsk. fransk, lys, sennep
salt
peber
1 bundt hakket purløg
2 bundter hakkede radiser
ristede rugbrødssnitter
En mayonnaise laves af æggeblommen, der røres med sennep og derefter med lidt olie ad gangen. Smag mayonnaisen til med salt og peber.
Rygeosten røres i sammen med finthakket purløg og finthakkede radiser.
Skær rugbrødsskiver i snitter og rist dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.