Lige nu nyder vi den danske sommer i fulde drag, og med sommeren alle de dejlige bær og frugter, der hører årstiden til.
Imidlertid, skulle man være så heldig, at bo på Bornholm eller have forbindelse hertil, kan man begynde at glæde sig til morbærrene, der vokser så mange af på klippeøen. De modner fint i eftersommeren og er aldeles dejlige, at sylte og fylde på glas.
Opskrift : Bornholmernes mad / Frøken Jensens Kogebog
SYLTEDE MORBÆR
bornholmeropskrift
1/2 kg morbær
350 g sukker
Morbærrene nedstrøes lagvis med sukkeret og står til næste dag.
Sættes på ilden og koger 5 minutter.
Hældes på et dørslag så saften kan løbe af. Saften koges op igen, skummes og koger ca. 10 minutter. Hældes derefter over bærrene.
Frøken Jensens version af syltede morbær
1 kg morbær
750 g sukker
De modne morbær drysses med sukkeret og hensættes til næste dag. Det hele hældes i gryden og koges ca. 5 minutter.
Bærrene tages op med en hulske og lægges i skoldede glas. Saften koges igennem i mindst 10 minutter og skummes. Saften hældes kogende over bærrene og glassene bindes straks til.
Efter nogle dage må syltetøjet tilses. Er saften for tynd, hældes den fra, gives et opkog og hældes straks over bærrene igen.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.