Hjemmelavet tomatpuré af solmodne tomater, er vidunderligt at have på hylden til den mørke årstid. - Så er der ingen sammenligning i smagen, hvor den hjemmelavede sender klare tanker til sommeren og den dejlige smag af sommer.
Færdigkøbt tomatpuré er ingen garanti for, at puréen indeholder tomater eller måske meget få så. Den helt billige er ofte lavet på bl.a. æbler.
Puréen her er fra først i 70erne og lavet som kogt tomatpuré.
Opskrift : Kaja Pedersen 1971
TOMATPURÉ, KOGT
1 kg tomater
1 løg
1/2 tsk. peber
10 g salt
10 g sukker
Benzoesyre
tomaterne vaskes, skæres i stykker og koges med det hakkede løg og krydderierne til det er fuldstændig mørt.
Mosen gnides gennem en sigte og koges godt ind, før den vejes.
Til 1 kg puré beregnes 1 1/4 g Benzoesyre, der røres i, medens puréen endnu er varm.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.