onsdag

BAJERSK SVINESKANK

Endnu engang, ovnretter er nu hyggelige, de er praktiske, da de passer sig selv i ovnen og så er det som regel mad med saft, kraft og smag i.

Surkålen, der kan være frisk eller fra dåse, det sidste er langt det nemmeste, blandes med mørk farin og æble.

Bajersk svineskank eller sagt på tysk, Eisbein mit saurkraut, er sådan en ovnret, der når den er færdig, serveres med sennep og kogte kartofler til.

Retten serveres direkte fra fadet.

Opskrift : Else Algreen 1964



BAJERSK SVINEKAM

1 1/4 -1 1/2 kg svineskank, letsaltet
1 løg
1 laurbærblad
salt
hel hvid peber
1 dl selleriterninger
1/2 - 1 liter vand
1 kg surkål (frisk eller på dåse)
2-3 spsk. mørk farin
1 stort syrligt æble

Svineskanken hugges en gang eller to og får et kort opkog i rigeligt vand. Hæld vandet bort, pil og snit løget og læg kødet sammen med krydderier, selleriterninger og løgskiver i en gryde. Hæld vandet over, og lad det koge sagte under låg 2-3 timer, til kødet er godt mørt. Prøv med en strikkepind.

Bland surkål og farin. Skær æblerne i snitter, fjern kernehuset og bland snitterne i kålen, der lægges i den ene halvdel af et smurt ildfast fad. Læg kødet i den anden halvdel, hæld lidt suppe på og dæk fadet med aluminiumsfolie eller et dobbelt lag permanent.

Stil fadet i ovnen ved svag varme 150 - 160 grader og lad det stå 1 time, så retten bliver gennemvarm og får den rigtige smagsblanding.

Bajersk svinekam serveres direkte fra fadet med kogte kartofler og sennep til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.