Her ser vi på mormormad, som den så ud for knap 75 år siden, oksebryst, tillavet efter tysk opskrift, hvor kødet serveres sammen med suppen, det er kogt i, sammen med grønsagerne.
Det er Ida Spies, der skriver madopskrifter i ugebladet hjemmet 1931.
OKSEBRYST TILLAVET EFTER TYSK OPSKRIFT
saltet oksebryst (beregn 1 kg til 4 personer)
koldt vand
gulerødder
porrer
fine små kartofler
udskåret kål eller rosenkål
jævning til suppe
flormel (hvedemel)
vand
Det saltede oksebryst lægges i gryden, med så meget koldt vand, at det akkurat dækker kødet. Når suppen er afskummet, lægges forskellige grønsager ved. Når urterne er møre, tages de op og skæres småt.
Suppen jævnes med lidt udrørt flormel (hvedemel).
Kødet serveres sammen med suppen og med grønsagerne lagt udenom.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.