Midt i en syltetid, hvor det dejligste frugt og grønt myldrer frem, kan det godt betaler sig at efterligne mormor og gøre en indsats en dags tid, for at bringe alt det grønne på glas, krukker og flasker, til vinteren.
Ikke alting skal henstå. Megen frugt og grønt kan gøres klar her og nu og er færdig til brug i løbet af timer eller dage.
Syltede rødbeder er vel et must til vinteren, men marinerede rødbeder er også rigtig dejlige, overhældt med vinaigrettesovs, der eventuelt er smagt til med lidt ekstra salt, evt. lidt sukker og friskkværnet peber.
Sovsen kan laves lang tid i forvejen i en større portion og stå klar til at tage af i køleskabet.
Opskrift : Else Algreen 1964
MARINEREDE RØDBEDER
rødbeder, kogte
vinaigrettesovs
1/3 vineddike
2/3 olie
salt
friskkværnet peber
evt. fransk sennep
krydderurter
løg
evt. hvidløg
Skær kogte, gerne varme rødbeder i 1 - 1/2 cm tykke stænger eller i skiver og lad dem afkøle. Overhæld dem med vinaigrettesovs og lad dem hvile 3-4 timer, indtil de serveres som tilbehør til kødretter.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.