tirsdag

SMÅ KARTOFFELMOSPANDEKAGER

En dejlig hverdagsret er disse små pandekager, serveret med grønsager og kød til.

Meget fordelagtige er de, hvis man har fået kartoffelmos dagen forinden og har en pæn portion til overs.

Nye kartofler egner sig ikke til kartoffelmos. Det skal være gamle og melede kartofler.

Opskrift : Else Algreen 1964



SMÅ KARTOFFELMOSPANDEKAGER

3/4 kg store, melede kartofler
30 g smør eller margarine
1 1/2-2 dl mælk
1 tsk. salt

dej

1 dl mel
2 æg
1 dl mælk

til stegning

smør eller margarine

Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kog dem møre. Hæld vandet fra, damp dem og mos dem godt. Rør dem derefter til en temmelig fast kartoffelmos med fedtstof, mælk og salt.

Pisk dejen som til almindelig pandekagedej og rør den i kartoffelmosen.

Bag dejen som små tykke pandekager på en varm pande i let brunet smør eller margarine.

Servér kartoffelmospandekagerne varme med grønsager, evt. stuvede og ristet bacon, skinke eller røget pølse til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.