En dejlig hverdagsret er disse små pandekager, serveret med grønsager og kød til.
Meget fordelagtige er de, hvis man har fået kartoffelmos dagen forinden og har en pæn portion til overs.
Nye kartofler egner sig ikke til kartoffelmos. Det skal være gamle og melede kartofler.
Opskrift : Else Algreen 1964
SMÅ KARTOFFELMOSPANDEKAGER
3/4 kg store, melede kartofler
30 g smør eller margarine
1 1/2-2 dl mælk
1 tsk. salt
dej
1 dl mel
2 æg
1 dl mælk
til stegning
smør eller margarine
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kog dem møre. Hæld vandet fra, damp dem og mos dem godt. Rør dem derefter til en temmelig fast kartoffelmos med fedtstof, mælk og salt.
Pisk dejen som til almindelig pandekagedej og rør den i kartoffelmosen.
Bag dejen som små tykke pandekager på en varm pande i let brunet smør eller margarine.
Servér kartoffelmospandekagerne varme med grønsager, evt. stuvede og ristet bacon, skinke eller røget pølse til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.