mandag

TOMATSOVS, KRYDRET

En alsidig og krydret tomatsovs til kød, fiske og makaroniretter, er guld værd at have på lager og tage frem, når fantasien engang imellem slipper op.

Røget flæsk, gulerod og løg samt tomatpuré, udgør grundingredienserne sammen med bouillon, hvidløg og en bouquet (fransk visk).

Det er en sovs med sine godt 50 år på bagen, men den holder stadig.

Opskrift : Else Algreen 1964


TOMATSOVS, KRYDRET

1 skive røget flæsk
1 lille gulerod
1 lille løg
30-40 g smør eller margarine
ca. 4 spsk. kraftig tomatpuré
1 spsk. mel
3-4 dl bouillon
1 bouquet (fransk visk)
1 fed hvidløg
salt
peber

Skær flæsket i små terninger og svits dem i gryden, til de er klare. Tilsæt fint snittet gulerod og løg sammen med fedtstoffet og lad blandingen snurre 5-6 minutter. Drys derpå melet over, spæd med bouillon og tilsæt visk og hvidløg.
Lad sovsen koge ganske svagt, helst 1 time. Si den og smag den til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.