Røget flæsk, gulerod og løg samt tomatpuré, udgør grundingredienserne sammen med bouillon, hvidløg og en bouquet (fransk visk).
Det er en sovs med sine godt 50 år på bagen, men den holder stadig.
Opskrift : Else Algreen 1964
1 skive røget flæsk
1 lille gulerod
1 lille løg
30-40 g smør eller margarine
ca. 4 spsk. kraftig tomatpuré
1 spsk. mel
3-4 dl bouillon
1 bouquet (fransk visk)
1 fed hvidløg
salt
peber
Skær flæsket i små terninger og svits dem i gryden, til de er klare. Tilsæt fint snittet gulerod og løg sammen med fedtstoffet og lad blandingen snurre 5-6 minutter. Drys derpå melet over, spæd med bouillon og tilsæt visk og hvidløg.
Lad sovsen koge ganske svagt, helst 1 time. Si den og smag den til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.