Spise Med Mormor er en blog tiltænkt især unge og andre med interesse for god, gammeldags mad og som gerne vil inspireres af ældre generationers madlavning.Nye,gamle retter som eksempler på gammeldags mad,samt egnsretter dukker til stadighed op her på Spise Med Mormor. Hist og pist krydret med anekdoter fra min barndom i 50 erne. Følg med i gammeldags mormormad her på bloggen,Spise Med Mormor.
torsdag
GAMMELDAGS ÆBLETHE
En fantastisk værtindegave i december kan også være denne hjemmegjorte æblethe, som i øvrigt Kathrine gjorde det i Matador i krigens tid, hvor det var meget vanskeligt, at skaffe råvarer og alting var rationeret.
Theen her blev lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen, under krigen, i 1943. Han påstod i øvrigt, at den dårligt kan skelnes fra ægte, lys the, når den laves rigtigt. Faktisk skal der en meget fin smag til at skelne denne the fra rigtig the.
En påstand, der bygger på, at teblade stammer fra tørrede blade fra thebusken. - Hvorfor så ikke bruge de tørrede æbleblade ?
ÆBLETHE
2/3 friske, grønne æbleblade
1/3 solbærblade
Pluk 2/3 friske æbleblade samt 1/3 solbærblade, bred dem ud på et stort klæde og lad dem tørre i solen. De tåler ikke fugtighed og tages ind, dersom det regner, eller der falder dug.
Når bladene er helt tørre, kommes de i papirposer, bindes til og hænges på et tørt sted.
Ved brugen tager man en håndfuld tørre blade, kommer dem i en lille kasserolle med vand og giver dem et kort opkog, hælder dem derefter på thepotten og skænker kogende vand over.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.