Her en gammel klassiker, sprængt svinenakke med blomkål. Nakken serveres, drysset med persille, hertil kogt blomkål og rørt smør.
Nakken sprænger vi selv ved at lægge den i saltlage så stærk, at den kan bære et æg, i et døgn.
Sådan en sprængt nakke er også perfekt at lave gammeldags gule ærter på.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
SPRÆNGT SVINENAKKE MED BLOMKÅL
1 lille, ikke for fed svinenakke uden spæk
stærk saltlage
2 blomkålshoveder
letsaltet vand til kogning
hakket persille
rørt smør
Læg svinenakken i saltlagen i et døgn. Kog den mør.
Kog blomkålen i letsaltet vand.
Kødet skæres i ikke for tynde skiver, der lægges på et fad med blomkålen ved siden af. Drys hakket persille over blomkålen og giv rørt smør til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.