Gammeldags stuvede kartofler, en mælkesovs med skiveskårne kartoffelstykker i, behøver ikke nødvendigvis tilberedes ved at skære de kogte kartofler i sovsen. Stuvede kartofler kan så udmærket tillaves i ovnen, som her efter opskrift i Husholdning for Land og By 1961.
Det færdige resultat er lidt anderledes end den traditionelle tilberedning af stuvede kartofler i en gryde.
Opskrift : Husholdning for By og Land 1961
STUVEDE KARTOFLER
ca. 1 1/2 kg skrællede, skivede, rå kartofler
30 g hvedemel
ca. 6 dl mælk
salt
peber
lidt smør
De skrællede kartofler skæres i tynde skiver (på agurkehøvl). Et gratinfad smøres og kartoflerne lægges lagvis med melet, som sigtes på. Salt og peber drysses i øverste lag, som skal være mel.
Mælken koges og hældes over kartoflerne, så de netop dækkes. Smør fordeles i småstykker på toppen.
Fadet sættes, med låg over, i en godt varm ovn og bages 1 time. Efter 1/2 times bagning tages låget af, så kartoflerne kan blive brune ovenpå.
Servér de stuvede kartofler til forskellig slags kødmad.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.