De blomkål, der er i butikkerne er faktisk af en pæn kvalitet. Derfor gælder det om at nyde dem, så længe vi kan.
På en kødløs dag, er denne blomkål med citroncreme overordentlig lækker. Kålene drysses med hakket persille før servering, men lidt finthakket skinke kan også drysses på, skal der være kød.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
BLOMKÅL MED CITRONCREME
2 blomkålshoveder
letsaltet vand til kogning
citroncreme
2 æggeblommer
1 helt æg
saften af 1/2 citron
1 dl fløde
Klargør og kog blomkålshovederne i letsaltet vand i en gryde uden låg.
Pisk æggeblommer, æg citronsaft og fløde sammen og hæld det i en lille kasserolle, der sættes inden i en større med kogende vand. Sæt det over komfurvarmen og pisk til cremen er jævn.
Servér blomkålshovederne overhældt med citroncremen og drysset med lidt hakket persille.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.