Gammeldags laksesalat, serveret på sprøde salatblade med ristet rugbrød til, er da fuldstændig uimodståelig på et veldækket frokostbord.
Det nemmeste er at koge laksen dagen forinden, afpille den og sætte laksekødet koldt til næste dag, hvorpå salaten laves og sættes i køleskabet til den skal serveres.
Opskrift : Sigrid Fugl 1969
GAMMELDAGS LAKSESALAT
2 skiver rå laks
vand
eddike
salt
peberkorn
200 g mayonnaise
sennep
citron
dild
1 dl friske eller frosne ærter
Lakseskiverne renses, skællene skrabes af og skiverne lægges i en lille gryde med kogende vand, krydderier og eddike. Vandet skal knap nok dække.
Laksen koges ganske småt under låg i ca. 10 minutter.
Når laksen er kogt, pilles skind og ben fra og kødet afsvales.
Ærterne koges i 2-3 minutter og afsvales.
Mayonnaisen smages til med sennep og citron, ærter og laksekød blandes i.
Servér laksesalaten anrettet på sprøde salatblade med ristet rugbrød til.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.