Det er en fryd at gæste et hjem, som serverer god, gammeldags mad som gæstemad med en efterfølgende dejlig dessert. - Naturligvis også af den gammeldags slags.
De, der formår, at få maden til at smage af det, det er og ikke forfalder til diverse eksotiske tilsætninger, fordi det nu er interessant, har min respekt.
Mormormad for sig og gourmetmad for sig.
Se Marie Holms bog, budding og andre dirrende desserter og læs om hendes foredrag om den svundne gammeldags budding. Vel at mærke lavet fra bunden.
Her en meget gammeldags opskrift på gammeldags rombudding, der serveres med en rød kirsebærssauce til. Ikke moderne, men hvor det dog smager.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
GAMMELDAGS ROMBUDDING
4 æggeblommer
150 g melis
saften af 1/2 citron
1 glas rom
1/2 liter fløde
10 blade husblas
1 1/2 dl piskefløde
2 stiftpiskede æggehvider
Æggeblommerne røres med melis, citronsaft og rom. Fløden sættes over at koge med husblassen. Den hældes kogende i æggemassen under stadig piskning og derpå tilbage i et fad. Pisk i det engang imellem. Når det begynder at stivne, blandes piskefløden og æggehviderne i. Hvis det skal være særlig fint udelades æggehviderne og i stedet bruges 2 dl piskefløde.
Hæld buddingen i en randform eller i en glasskål.
Servér den gode gammeldags rombudding med kirsebærsauce til.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.