Har man en rest hønse- eller kyllingekød tilovers er der ikke noget bedre at bruge den til end en lækker hønsesalat til at sætte på frokostbordet.
Utallige er gamle opskrifter på hønsesalat i alskens varianter. Her en version med hønsekødet arrangeret på grøn salat og strimlet blegselleri.
Opskrift : Else Algreen 1964
HØNSESALAT MED BLEGSELLERI
grønne salatblade
blegselleri, strimlet
kogt eller stegt høne eller kylling uden skind
mayonnaise
tyk, sur fløde eller flødeskum
karry
pynt
æggebåde
små toppe af fint hakkede, syltede agurker, kapers og oliven
Dæk et stort fad med grøn salat og blegselleri, skåret i strimler. Skær rester af kogt eller stegt høne uden skind i passende stykker og læg dem i en top på midten.
Mayonnaise røres med tyk sur fløde eller flødeskum, smages godt til med karry og hældes over hønsekødet.
Pyntes med æggebåde, små toppe af fint hakkede, syltede agurker, kapers og oliven.
Servér salaten sammen med ristede brødsnitter.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.