Til den kødløse dag, er risvandgrød med æbler dejligt. Serveres med smørklat, der kan udelades, sukker og et glas iskold mælk til. Se, det er rigtig mormormad og mad, der har været serveret i danske hjem, endnu længe før mormors tid.
Sandsynligvis har risvandgrød med æbler optrådt her på siden før, da det jo er en klassiker, men pyt, sikkert i en anden version. Der er jo lidt forskellige måder, at lave den på.
Opskriften her, fra midt i 60erne, minder i hvert fald om den, jeg har brugt så mange gange i årenes løb. Man ender jo med at gå rundt med det i hovedet og slumpe sig til resultatet.
Opskrift : Else Algreen 1964
RISVANDGRØD MED ÆBLER
1 1/2 liter vand
2 1/4 dl ris
1/2 tsk. salt
3 mellemstore æbler
Bring vandet i kog. Hæld risen i under omrøring og lad grøden koge sagte under låg. Efter ca. 1/2 times kogning kommes salt og de skrællede, ituskårne æbler i. Grøden koges videre 15-20 minutter.
Servér risvandgrøden med smør, sukker og et glas iskold mælk til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.