lørdag

KARAMELÆBLER


Vi er jo nogle sukkergrise, mange af os og engang imellem må det da også være tilladt, at tilfredsstille den søde tand.

Her endnu en gammeldags dessert, karamelæbler med hen ved 75 år på bagen, lige så velsmagende, som de æbler, vore bedsteforældre stegte på kakkelovnen.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


KARAMELÆBLER

æbler, af en fast sort
1 topspiseskefuld melis til hvert hul i æbleskivepanden

Faste æbler skrælles og kernehuset tages forsigtigt ud. En topspiseskefuld melis kommes i hvert af hullerne, før æbleskivepanden sættes over ilden. Når sukkeret er smeltet og begyndt at brune, lægges æblerne i hullerne. Æblerne drejes rundt i det brunede sukker, til de er gennemstegt og møre.

Servér de brune, velduftende æbler varme eller kolde.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.