lørdag
KARAMELÆBLER
Vi er jo nogle sukkergrise, mange af os og engang imellem må det da også være tilladt, at tilfredsstille den søde tand.
Her endnu en gammeldags dessert, karamelæbler med hen ved 75 år på bagen, lige så velsmagende, som de æbler, vore bedsteforældre stegte på kakkelovnen.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
KARAMELÆBLER
æbler, af en fast sort
1 topspiseskefuld melis til hvert hul i æbleskivepanden
Faste æbler skrælles og kernehuset tages forsigtigt ud. En topspiseskefuld melis kommes i hvert af hullerne, før æbleskivepanden sættes over ilden. Når sukkeret er smeltet og begyndt at brune, lægges æblerne i hullerne. Æblerne drejes rundt i det brunede sukker, til de er gennemstegt og møre.
Servér de brune, velduftende æbler varme eller kolde.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.