tirsdag

LEVERPOSTEJ I SKY

Vi er slet ikke færdig med at se på leverpostejopskrifter fra gammel tid og jævnligt optræder således leverpostejen i alle former her på siden.

Vist har de fleste deres favoritleverpostej til jul, den familien forventer står på bordet sammen med julefrokosten, år efter år, men lad den alligevel konkurrere med andre gode postejer. Der findes virkelig utroligt mange gode leverpostejer.

Opskrift : Sigrid Fugl 1969


LEVERPOSTEJ I SKY

1/2 kg svinelever
1/2 kg smør
1 lille glas anchovisfileter
2 spsk. smør
5 spsk. mel
1/2 liter mælk
2 æg
salt
1/4 tsk. hvid peber
1/8 tsk. stødt kryddernellike
1-1 1/2 tsk. revet løg
1/4 liter klar bouillon
4 blade husblas
1/2 agrurk

Lever, spæk og anchovisfileter males 2-3 gange gennem kødmaskinen, - afhængigt af, om der ønskes grov eller fin leverpostej.
Smør og mel afbages og mælken tilsættes lidt efter lidt. Tag gryden af ilden og rør æggene i et ad gangen. Smag til med salt, peber, stødt kryddernellike og revet løg. Bland levermassen i og fyld det hele i oliesmurt form, der dækkes med folie.

Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.

Den afsvalede leverpostej tages forsigtigt ud af formen.

Tilbered en gelé af bouillon, der iblandes den udblødte, smeltede husblas. Agurken udstikkes som blomster eller til jul i julemotiver. Geléen hældes i den rengjorte form og agurkerne lægges i.
Formen stilles koldt, indtil geléen er næsten stiv. Læg så leverpostejen i, sæt den koldt indtil indholdet er helt stift.

Den færdige leverpostej i sky vendes ud på et aflangt fad. Pynt med bacon og champignons.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.