Her endnu en gammel opskrift på leverpostej, krydret med hvidløg, merian og basilikum.
Nu er det jo nok sådan, at der findes lige så mange opskrifter på leverpostej, som der er danske husmødre.
Hører man til den katagori, der hvert år holder traditionen i hævd til jul med de samme opskrifter, år efter år, er det jo en vældig fin ting. De øvrige, der måske har lyst til lidt variation i julesortimentet, kan jo så prøve sig frem med, hvilken leverpostej, der skal på bordet i år. Her har efterhånden været nogle stykker her på siden, alle med en del år på bagen, samt på siden mormorsjuleopskrifter.dk
Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982
LEVERPOSTEJ
500 g svinelever
300 g spæk
3 spsk. mel
4 dl fløde
2 æg
1 lille revet løg
1/2 - 1 fed hvidløg
1 tsk. merian
1/2 tsk. basilikum
1/2 tsk. peber
1 tsk. salt
Lever og spæk hakkes 1 - 3 gange gennem kødmaskinen efter behag. Mel, fløde og æg tilsættes og der røres en god lind fars. Krydderierne tilsættes og blandes godt i farsen. Hvidløget kan udelades, men tilsættes det, så pres saften af eller hak det ganske fint.
Postejfarsen hældes i forme.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 1/4 time efter formens størrelse.
Ønskes leverpostej uden skorpe, sættes formen i vandbad under bagningen.
LEVERPOSTEJ I SÆRKLASSE
lEVERPOSTEJ I SKY
HAVNEKROENS LEVERPOSTEJ
DANSK LEVERPOSTEJ MED SUPPE
LÆKKERMUNDENES LEVERPOSTEJ
HÜTTEMEIERS PISKE-LEVERPOSTEJ
JULELEVERPOSTEJ
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.