tirsdag

SCHWEIZERKOGTE BØNNER

Grønne bønner er mest noget man forbinder, anrettet som tilbehør på et fad sammen med stege eller andet.
Stuvede bønner hører også til det traditionelle mormorkøkken. Men hvorfor ikke finde en spændende alternativ bønneopskrift frem fra gemmerne med bønner og røget flæsk eller skinke.

Schweizerkogte bønner er en velsmagende hverdagsret fra 60erne med smag af hvidløg. Hurtig og nem at fremstille og så kan den godt gå hen og blive en af familiens yndlingsretter.


Opskrift : Else Algreen 1964

SCHWEIZERKOGTE BØNNER

1/2 - 3/4 kg grønne bønner
1 løg
1 - 2 fed hvidløg
25 g smør eller margarine
2 dl  vand
1 tsk. salt
røget flæsk eller skinke

Rib bønnerne. Hak løget og riv hvidløget. Kog fedtstof, vand og salt sammen, læg bønnerne i og drys de to slags løg over.
Kog bønnerne sagte under tæt låg 18 - 20 minutter. Kan nu serveres med koldt flæsk eller skinke til.

Eller skær røget flæsk i små terninger, læg dem oven på bønnerne og lad dem koge med. Hvis der anvendes skinke, skal denne først lægges på bønnerne mod slutningen af kogningen.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.