mandag

BLOMMECHUTNEY

Stærk chutney som ledsager til forskellige kødretter, er faktisk morsomt at sysle med.

Få fat i nogle gode blommer, danske eller udenlandske. Det har ikke den store betydning og gå så i gang. Chutneyen skal være rimelig stærk. Herligt.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


BLOMMECHUTNEY

50 store kødfulde blommer
250 g rosiner
2 store røde peberhylstre
40 småskalotteløg
1 liter eddike
2 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt ingefær
2 strøgne spsk. salt
3 spsk. melis

Flæk blommerne og tag stenene ud. Hvis de er nemme at flå, gøres det. Hak rosiner, peberhylstre og skalotteløg sammen og kom det i en gryde med eddike, cayennepeber, ingefær, salt og melis og lad det koge en times tid  under låg. Kom blommekødet i og lad det hele koge et par timers tid. Pas på, det ikke brænder på. Der røres undervejs.
Det færdige resultat skal være som en lind grød.

Hæld chutneyen på skoldede glas straks og bind til.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.