Få fat i nogle gode blommer, danske eller udenlandske. Det har ikke den store betydning og gå så i gang. Chutneyen skal være rimelig stærk. Herligt.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
BLOMMECHUTNEY
50 store kødfulde blommer
250 g rosiner
2 store røde peberhylstre
40 småskalotteløg
1 liter eddike
2 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt ingefær
2 strøgne spsk. salt
3 spsk. melis
Flæk blommerne og tag stenene ud. Hvis de er nemme at flå, gøres det. Hak rosiner, peberhylstre og skalotteløg sammen og kom det i en gryde med eddike, cayennepeber, ingefær, salt og melis og lad det koge en times tid under låg. Kom blommekødet i og lad det hele koge et par timers tid. Pas på, det ikke brænder på. Der røres undervejs.
Det færdige resultat skal være som en lind grød.
Hæld chutneyen på skoldede glas straks og bind til.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.