Vildtretter er dejlig mad, her hvor vi er gået ind i vildtsæsonen. Har man ikke en mand, der er jæger eller en forretning i nærheden, der sælger vildt, kan det løses på en meget fin måde med svinemørbrad.
Mørbraden tilberedes som vildt og serveres med det traditionelle tilbehør til vildt. - Og som det dog smager dejligt.
Opskrift : Gunna Agersted 1952
SVINEMØRBRAD SOM VILDT
2 svinemørbrad (ca. 600 g)
1 skive røget spæk
20 g smør
salt
peber
3-4 spsk. vand
2 dl fløde eller mælk
ribsgelé eller sukker
jævning
kulør
Det røgede spæk skæres i terninger og brunes i stegegryden. I det afsmeltede fedt kommes smørret, heri brunes mørbradene. Salt og peber drysses over og vandet tilsættes og der småsteges i 20-25 minutter efter størrelsen.
Mørbradene tages op, fløden tilsættes og saucen jævnes, tilsættes kulør og smages til med 2-3 tsk. ribsgelé eller lidt sukker. Saucen skal kun være lysebrun.
Skær kødet i pæne skiver.
Servér svinemørbrad som vildt med brunede kartofler, ribsgelé, saucen og en salat til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.