søndag

SVINEMØRBRAD SOM VILDT

Vildtretter er dejlig mad, her hvor vi er gået ind i vildtsæsonen. Har man ikke en mand, der er jæger eller en forretning i nærheden, der sælger vildt, kan det løses på en meget fin måde med svinemørbrad.

Mørbraden tilberedes som vildt og serveres med det traditionelle tilbehør til vildt. - Og som det dog smager dejligt.

Opskrift : Gunna Agersted 1952



SVINEMØRBRAD SOM VILDT

2 svinemørbrad (ca. 600 g)
1 skive røget spæk
20 g smør
salt
peber
3-4 spsk. vand
2 dl fløde eller mælk
ribsgelé eller sukker
jævning
kulør

Det røgede spæk skæres i terninger og brunes i stegegryden. I det afsmeltede fedt kommes smørret, heri brunes mørbradene. Salt og peber drysses over og vandet tilsættes og der småsteges i 20-25 minutter efter størrelsen.
Mørbradene tages op, fløden tilsættes og saucen jævnes, tilsættes kulør og smages til med 2-3 tsk. ribsgelé eller lidt sukker. Saucen skal kun være lysebrun.
Skær kødet i pæne skiver.

Servér svinemørbrad som vildt med brunede kartofler, ribsgelé, saucen og en salat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.