Pandekager er absolut ikke uefne i denne dejlige før juletid. Fyldt med syltetøj, is eller andre rare sager, appellerer de i høj grad til vores søde tand, hos store som små.
Her er et par gamle opskrifter, hver med sine 70 år på bagen og det bliver de bestemt ikke ringere af.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
pandekager med øl og pandekager med kærnemælk
PANDEKAGER MED ØL
dej
125 g flormel (hvedemel)
1 1/4 dl mælk
ca. 1 1/4 dl øl
1 spsk. olie
3 - 4 æg
salt
sukker
Tørre og våde ting blandes hver for sig og sammenrøres som en jævning. Hviler 1/2 time.
Bages ved god varme i fedtstof på panden (kræver kun lidt fedtstof), da olien i dejen delvis erstatter dette. Hæld dejen i en kande. Hviderne piskes og tilsættes til sidst.
Serveres med frugtmos, syltetøj, sukker eller sammenrulles om en god vaniljeis.
PANDEKAGER MED KÆRNEMÆLK
dej
500 g flormel (hvedemel)
ca. 3/4 liter kærnemælk
2 tsk. natron
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
Natron og mel blandes godt, tilsættes salt, sukker og kærnemælk. Dejen må ikke blive for tynd og den må ikke klumpe.
Halvdelen af melet kan erstattes af en rest risengrød, men dejen må være ret tyk.
Ophældes i en kande og bages som de foregående.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.