lørdag

MAYNTZHUSENS LEVERPOSTEJ

Vi fortsætter rækken af gamle opskrifter på hjemmebagt leverpostej, en ret, der er aktuel nu, en god måned før jul, hvor den hjemmebagte leverpostej oftere vil stå på bordet.

Mayntzhusens leverpostej indeholder bl. a. ansjoser, revet rugbrød og så er postejen krydret med de dejligste julekrydderier, nelliker og allehånde.

Det er en leverpostej, der egner sig godt til at blive serveret hel ved et frokostbord.

Opskrift : Gudrun Larsen 1961


MAYNTZHUSENS LEVERPOSTEJ

750 g svinelever
250 g spæk
12 ansjoser
25 g løg
25 g hvedemel
100 g revet rugbrød
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
1/2 tsk. stødt peber
1/2 tsk. stødt nelliker
1/2 tsk. stødt allehånde
ca. 1 liter mælk
ca. 125 g spæk til formen

Lever, spæk, ansjoser og løg males 4-5 gange gennem maskinen, derefter tilsættes melet og det revne rugbrød, der er sigtet gennem dørslag, samt krydderierne. Farsen røres omhyggeligt og tilsættes mælken lidt efter lidt, indtil den har en jævn, men temmelig flydende konsistens.
Fyld farsen i en aflang kageform, som er beklædt med spæk.

Bages i vandbad i ovnen ca. 1 time.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.