Hjemmesyltet marmelade er en udsøgt fornøjelse, at begive sig i.
Ofte er kogning en del af processen, men der er altså nogle aldeles dejlige, gammeldags marmelader, der både er enkle at fremstille og som smager utroligt godt på et stykke hjemmebagt brød.
Denne mormormarmelade af tørrede abrikoser, appelsiner og citroner har en meget fin og kraftig frugtsmag og så skal den ikke koges. Frugterne syltet rå.
Vær opmærksom på, at marmeladen ikke kan holde sig i længere tid !
Opskrift : Gudrun Larsen 1961
RÅ ABRIKOS- APPELSINMARMELADE
1/2 kg gode, tørrede abrikoser
vand
1/2 - 3/4 kg sukker
4 tyndskallede, syrlige appelsiner
2 citroner
Abrikoserne skylles omhyggeligt, udblødes i lidt vand (ca. 3/4 liter) i mindst et døgn. Dagen efter hældes lidt af fra, hvis frugterne ikke har opsuget det hele.
Abrikoserne passeres gennem kødmaskine, hvorefter den revne skal samt saften af appelsiner og citroner samt sukkeret røres i, til sukkeret er opløst.
Marmeladen hældes på glas, bindes til og sættes koldt.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.