Nogle gode sauce, der hører julemaden til, er godt at have på lager i den kommende tid. Stegesky er altid godt og gammeldags, men det er ikke altid til rådighed i de mængder, der kræves, hvis gæstebuddet er stort.
I stedet for at pine skyen alt for meget ud, skal der være en større portion, så lav en sauce, der virkelig smager af jul. Denne sauce har mere end sine 50 år på bagen.
Appelsinsaft, ribsgelé og rødvin er fremragende ingredienser i en rigtig julesauce.
Appelsinkrydret sauce til andesteg rækker til 1 and. Lav saucen først og dryp anden med den undervejs. Til sidst jævnes skyen let.
Opskrift : Husholdning i by og på land 1961
APPELSINKRYDRET SAUCE TIL ANDESTEG
1/4 dl citronsaft
1 1/2 dl appelsinsaft
2 spsk. sukker
1 tsk. reven appelsinskal
1/2 tsk. kommen
1/4 tsk. merian
1/4 tsk. rosmarin
1 spsk. maizenamel
Bland sukker og saft i en skål. Bland de øvrige ingredienser i en lille gryde og tilsæt lidt af saften, til melet er udrørt. Tilsæt derefter resten af saften og kog under omrøring til saucen er jævnet.
Servér den dejlige appelsinkrydrede sauce til anden sammen med kartofler og rødkål.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.