Her op til jul, hvor det bugner af appelsiner og andre citrusfrugter, kan man hurtigt lave en portion hjemmelavet appelsinmarmelade til juledagene.
Morgenbordet i juledagene gør vi noget ekstra ud af i forhold til hverdagen, hvor tiden er knap.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1973
HÜTTEMEIERS HJEMMELAVEDE APPELSINMARMELADE
12 små tyndskallede appelsiner
2 citroner
1 liter kogende vand
1 1/4 kg sukker
Appelsinerne og citronerne skylles, aftørres og deles i kvarte stykker, der nu skæres i meget tynde skiver. Kommes derpå i en gryde og overhældes med det kogende vand. Trækker til næste dag. Koger op under låg i ca. 30 minutter og afsvales.
Dagen efter koges marmeladen op, sukkeret drysses i, og det hele koger uden låg i 50 minutter. Afsvales og fyldes på skoldede glas, der tilbindes.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.