torsdag

JULESILD

Julefrokosten, som vi kender den, med de mange traditionelle retter, herunder sild med snaps til, føler vi, har været der i evigheder. Skikken er faktisk slet ikke så gammel endda, den er fra engang i 50erne.

- Og netop uundværlig på julefrokostbordet er silden. Her Sigrid Fugls Julesild, matjesfileter med sauce, fra 1969.


JULESILD

3 matjesfileter
100 g mayonnaise
1 dl tomatpuré
1-2 små grønne agurker (syltede)
2 hårdkogte æg
1-2 rødløg
karry paprika

Sildefileterne skæres i pæne snitter og lægges på et fad sammen med æg og agurk i skiver. Mayonnaise og tomatpuré smages til med karry og paprika. Det hele hældes ud over sildefileterne.

Ved anretningen pyntes med løgringe.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.