onsdag

HJEMMELAVEDE NUDLER TIL JULESUPPEN

 I mange familier er der tradition for suppe med boller i juledagene. Hønse- eller oksekødsuppen, der rimeligvis er kogt i god tid før jul og frosset ned, bliver både fyldig og spændende, tilsættes en portion hjemmelavede nudler, der både er hurtige og nemme at lave.

Praktiske familier indser, at Mou's suppe godt kan træde til, i en snæver vending. Her vil de små nudler også gøre underværker.

Opskrift : Gammel tysk opskrift fra tysk husmoder

Juleleg anno 1916

HJEMMELAVEDE NUDLER TIL JULESUPPEN

dej

1 æg
100 g mel

Lav en dej af æg og mel. Kom mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Rul til en fast cigar, der skæres i små snitter på ca. 1/2 cm's tykkelse.
Alle de små nudler kommes i en sigte og rystes fri for mel. De kommes i ikke for store portioner på suppen og bringes til kogepunktet. Tag dem op med en hulske og opbevar dem i køleskab til de skal på suppen, evt. sammen med kødboller.

Server suppen med nudler og kødboller. Varm først kødbollerne i suppen, tilsæt derefter nudlerne, der kun skal varme op et øjeblik.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.