Så småt er vi ved at nå bunden af al den gode julemad og gud ske lov for det. Det er dejligt i højtiden, men så trænger vi altså også til noget, der er noget lettere og nemmere.
Her en meget gammel makaroni-suppe med over 75 år på bagen. Decideret hverdagskost, selv om der er peppet op med fløde og hedvin.
Opskrift : Anna Strunge 1939
MAKARONI-SUPPE
2 1/2 liter sparesuppe (kog suppe på rester af kød og andet, der er tilovers eller en bouillon)
100 g makaroni eller suppehorn eller suppestjerner
3 dl fløde
35 g parmesanost
2 æggeblommer
peber
vin (gerne Madeira)
salt
Knækket makaroni sættes over ilden med det halve af suppen og koger ca. 1/2 time. Herefter tages makaronien op på et dørslag. Når suppen fra makaronien er afsvalet, blandes den med den øvrige suppe. Makaronien kommes atter i, osten rives og kommes i suppen sammen med vin (Madeira eller Graves), salt og peber.
Sættes over ilden nogle minutter under stadig omrøring (må ikke koge).
Legeres med æggeblommer og serveres straks.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.