En dejlig søndags grydesteg er denne okserullesteg med spæk, serveret med kogte eller brunede kartofler, grønsager, æbler, svesker og peberrod.
De fleste er måske i øjeblikket mætte af brunede kartofler fra jul og nytår, så hold ved de hvide. Kartoffelmos kan såmænd også gøre sig i det selskab.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
OKSERULLESTEG
1 okseslag fra højreb
100 g tynde spækskiver
1 løg
salt
peber
fedtstof
vand
Soya
Senerne fjernes og kødet bankes og belægges med spækskiver. Drysses med hakket løg, salt og peber. Rulles sammen og snøres med snor.
Brunes i gryde i fedtstof, spædes og steges langsomt under låg 3-4 timer, til kødet er godt mørt.
Saucen jævnes og smages til med tomatpuré og evt. fløde.
Servér den dejlige okserullesteg med kogte eller brunede kartofler, grønsager, æbler, svesker og peberrod.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.