Svensk farsskinke, serveret med stuvede eller kogte grønsager med rørt smør, - en herlig gammeldags hverdagsret.
Hverdagen, med fars og farsretter, er nu dejlig at vende tilbage til efter julen. Og netop fars kan kobles sammen med en masse forskellige pande- og ovnretter. Her er brugt magert svinesmåkød og røget skinke, til en dejlig svensk farsskinke, dækket af sennep og rasp.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
SVENSK FARSSKINKE
200 g røget skinke
400 g svinesmåkød, magert
450 g kogte kartofler
1 spsk. flormel (hvedemel)
2-3 dl mælk eller fløde
salt
peber
æg
rasp
tør sennep
Den udvandede skinke hakkes med kødet 3-5 gange, sidste gang med kartoflerne. Æltes til en stiv fars med mel, mælk og krydderier og formes som en skinke på en smurt bradepande. Pensles med sammenpisket æg og strøs med sennep og sigtet rasp. Ridses som en flæskesteg.
Brunes i ovnen ved stærk varme, videre steges ved svag varme 1 - 1 1/4 time. Lidt vand kommes i bradepanden, for at skinken ikke skal brændes for hårdt på. der dryppes ikke undervejs.
Servér den dejlige farsskinke med stuvede eller kogte grønsager med rørt eller smeltet smør.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.