I grunden er det jo så enkelt, hvis vi vil. Moderne madlavning, der mestendels kræver bestemte procedurer, kan godt se sig konkurreret af gamle tiders nøjsomhed, hvor det, at bruge rester, var en særlig dyd. Husmødrene havde ikke at rutte med og det udviklede opfindsomhed.
Tilsløret bondepige, - en aldeles udmærket dessert fra sidst i 30erne. Her er en rest gammelt rugbrød en del af ingredienserne. Til gengæld var mandler og chokolade ikke billigt på den tid, hvilket gjorde desserten luxuriøs.
De kommende fem krigsår har det givet været vanskeligt at skaffe ingredienser til desserten. Sukker blev jo også rationeret.
Tilsløret bondepige er en forfinet udgave af bondepige med slør.
Opskrift : Anna Strunge 1939
TILSLØRET BONDEPIGE
1 tallerken revet rugbrød
1 kop groft hakkede, søde mandler
1 kop sukker
1 skefuld smør
1 tallerken god æblegrød
1 kop reven chokolade eller syltetøj
flødeskum
En tallerken revet rugbrød blandes med en kop groft hakkede søde mandler samt en kop sukker ; det bages på en pande med en skefuld smør, til det smuldrer.
Det lægges i en skål, derover en tallerken god æblegrød, så en kop reven chokolade eller syltetøj(f. eks. jordbær) og endelig over det hele et godt lag flødeskum.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.